Veel gestelde vragen

Onder de 18 jaar is zonnen onder de zonnebank niet toegestaan. Dit heeft te maken, omdat de jonge huid nog veel groei en snel cellen aanmaakt. Boven de 18 jaar kunt u bij ons verantwoord komen zonnen.
Naast een mooie bruine kleur heeft zonlicht of een zonsessie onder de zonnebank meerdere positieve effecten zoals; Activering van gelukshormonen | Positieve werking op botten | Verlagende bloeddruk | Voorkomen van botontkalking | Stimuleert uw immuunsysteem | Vermindering van depressies | Verlaging van cholesterolspiegel | Betere bloedcirulatie | Warmtebron van spieren | Vitamine D aanmaak
Door uw huid in te smeren met zonnecosmetica verzorgd en hydrateerd u de huid. Hierdoor wordt UV straling sneller op genomen en blijft u langer gekleurd.
Ja dat mag. De UV straling is niet schadelijk voor uw ongeboren kind. Wel is het verstandig een handdoek over uw buik te doen omdat de ogen vaak het eerst ontwikkelen en het licht hinderlijk kan zijn. Tijdens de zwangerschap is de warmte ook niet prettig voor moeder en kind, en wordt net zoals bij sauna's afgeraden. Sommige vrouwen kunnen een zwangerschapsmasker ontwikkelen door verstoring in de hormoonhuishouding. Dit kan zelfs jaren na de bevalling nog zichtbaar zijn. Natuurlijk is het voor een zwangere vrouw verstandig om voldoende vitamine D binnen te krijg. Dit is goed voor de botgroei van de kleine, maar doe dit wel met mate en voorkom daarmee een zwangerschapsmasker of andere klachten.
Hoe lang je onder de zonnebank mag is verschillend van persoon tot persoon, maar over het algemeen kun je stellen dat een half uur onder de zonnebank per week gezond is voor de meeste mensen. Dit halve uur kun je verdelen in één, twee of drie keer zonnen in de week.
Ja dat mag , maar wel als de tatoeage helemaal hersteld is. Nieuwe tatoeage? Een nieuwe tatoeage kan je eigenlijk zien als een schaafwond. Dit heeft tijd nodig om te genezen. Wij raden daarom aan om, na het zetten van een tatoeage, minimaal 4 weken het zonlicht te vermijden. Als die 4 weken voorbij zijn, kun je weer lekker zonnen. Toch moet de tatoeage nog goed verzorgd worden. Wij adviseren dan ook om een zonnecosmetica te gebruiken om verkleuring van jouw tatoeage te voorkomen.
Zonnestudio Summerdays voldoet aan de Europese richtlijnen voor de zonnebranche. Door de 0,3 norm die Zonnestudio Summerdays hanteert komt er uit de zonnebanken niet meer UV-straling vrij dan toegestaan. Zo kun je bij Zonnestudio Summerdays met een ontspannen gevoel genieten van je zonmoment.
Bepaalde medicijnen (waaronder antibiotica) kunnen in combinatie met Uv-licht, vervelende reacties geven aan de huid. U kunt in het ergste geval kunt u een allergische reactie oplopen, pigmentvlekken krijgen of een andere mate van geïrriteerde huid (denk bijvoorbeeld aan jeuk). Ook al is een antibiotica kuur beëindigd, dan kan dit na een paar weken nog steeds zijn invloed hebben.
Neem lekker een douche na de zonnebank, het is misverstand nummer 1 dat dàt niet zou mogen! Het bruiningsproces werkt in de huid, niet op de huid.

Call Now Button